Jak przygotować burgera Jucy Lucy?

02.11.2021

Wyjmij mięso burgerowe z lodówki tuż przed rozpoczęciem smażenia. W przypadku burgerów Jucy Lucy, mięso wyjątkowo nie musi być w temperaturze pokojowej przed smażeniem. Dzięki schłodzeniu, ser ukryty w środku mięsa roztopi się nieco później, a mięso zachowa soczystość. Powinno być w temperaturze pokojowej.

Czytaj więcej »

Jak przygotować pastrami sandwich?

01.10.2021

Zacznij od rozpakowania pastrami - zdejmij tylko przezroczystą folię, pozostawiając aluminiowe opakowanie. Rozgrzej patelnię i połóż na niej pastrami razem z opakowaniem

Czytaj więcej »

Jak zrobić idealnie chrupiące fish&chips?

09.06.2021

15-20 minut przed rozpoczęciem panierowania ryby, posól ją z obu stron i zostaw, aby wyciągnąć z niej wodę. Dzięki temu panierka będzie lepiej przylegać do ryby podczas smażenia...

Czytaj więcej »

Jak przygotować burgera na grillu?

14.05.2021

Wyjmij mięso burgerowe z lodówki na co najmniej godzinę przed rozpoczęciem grillowania. Powinno być w temperaturze pokojowej.

Przygotuj i rozpal grilla. Powierzchnia grilla powinna być naprawdę dobrze rozgrzana...

Czytaj więcej »

Jak przygotować steki na grillu?

14.05.2021

Wyjmij mięso z lodówki na co najmniej godzinę (lub w przypadku grubego steka z kością: dwie godziny) przed rozpoczęciem grillowania. Powinno być w temperaturze pokojowej.

Przygotuj i rozpal grilla. Powierzchnia grilla powinna być naprawdę dobrze rozgrzana...

Czytaj więcej »