Jak zrobić idealnie chrupiące fish&chips?

09.06.2021

15-20 minut przed rozpoczęciem panierowania ryby, posól ją z obu stron i zostaw, aby wyciągnąć z niej wodę. Dzięki temu panierka będzie lepiej przylegać do ryby podczas smażenia...

Czytaj więcej »

Jak przygotować burgera na grillu?

14.05.2021

Wyjmij mięso burgerowe z lodówki na co najmniej godzinę przed rozpoczęciem grillowania. Powinno być w temperaturze pokojowej.

Przygotuj i rozpal grilla. Powierzchnia grilla powinna być naprawdę dobrze rozgrzana...

Czytaj więcej »

Jak przygotować steki na grillu?

14.05.2021

Wyjmij mięso z lodówki na co najmniej godzinę (lub w przypadku grubego steka z kością: dwie godziny) przed rozpoczęciem grillowania. Powinno być w temperaturze pokojowej.

Przygotuj i rozpal grilla. Powierzchnia grilla powinna być naprawdę dobrze rozgrzana...

Czytaj więcej »