Jak przygotować pastrami sandwich?
01.10.2021
![](https://cs.cdn-upm.com/attributes/f2bacb59-a1f7-11e8-9795-525400841de1/e0ed6715-22b6-11ec-a1e9-525400080521/f8277583-952e-4b36-9816-b038913a3036/pastrami-huge.jpg)
Potrzebne składniki:
- pastrami*
- chleb (najlepiej baltonowski)*
- żółta musztarda*
- coleslaw*
- masło
- dowolnie wybrane inne dodatki, które lubisz, np: ogórki kiszone
* te składniki możesz kupić w delikatesach BYDŁO i POWIDŁO
Przygotowanie:
Zacznij od rozpakowania pastrami - zdejmij tylko przezroczystą folię, pozostawiając aluminiowe opakowanie. Rozgrzej patelnię i połóż na niej pastrami razem z opakowaniem - dzięki temu wszystkie soki pozostaną w środku, a pastrami będzie bardziej soczyste. Podgrzewaj przez 10-15 minut.
W międzyczasie pokrój chleb, polecamy kroić go wertykalnie. Posmaruj kromki chleba obficie masłem. Zmniejsz nieco ogień na patelni i połóż chleb na patelni masłem do dołu. Zdejmij chleb, gdy będzie odpowiednio zgrillowany i złocisty.
Posmaruj chleb żółtą musztardą i dodaj coleslaw. Zdejmij podgrzane pastrami z patelni, wyjmij z folii oraz papierowego opakowania i połóż na swoim sandwichu.
Gotowe!
![](https://cs.cdn-upm.com/attributes/f2bacb59-a1f7-11e8-9795-525400841de1/e0d47dc8-22b6-11ec-a1e9-525400080521/c9d985a9-d8b0-4c77-bcaa-b4eea65ee60e/pastrami1.jpg)