Jak przygotować pastrami sandwich?
01.10.2021
Potrzebne składniki:
- pastrami*
- chleb (najlepiej baltonowski)*
- żółta musztarda*
- coleslaw*
- masło
- dowolnie wybrane inne dodatki, które lubisz, np: ogórki kiszone
* te składniki możesz kupić w delikatesach BYDŁO i POWIDŁO
Przygotowanie:
Zacznij od rozpakowania pastrami - zdejmij tylko przezroczystą folię, pozostawiając aluminiowe opakowanie. Rozgrzej patelnię i połóż na niej pastrami razem z opakowaniem - dzięki temu wszystkie soki pozostaną w środku, a pastrami będzie bardziej soczyste. Podgrzewaj przez 10-15 minut.
W międzyczasie pokrój chleb, polecamy kroić go wertykalnie. Posmaruj kromki chleba obficie masłem. Zmniejsz nieco ogień na patelni i połóż chleb na patelni masłem do dołu. Zdejmij chleb, gdy będzie odpowiednio zgrillowany i złocisty.
Posmaruj chleb żółtą musztardą i dodaj coleslaw. Zdejmij podgrzane pastrami z patelni, wyjmij z folii oraz papierowego opakowania i połóż na swoim sandwichu.
Gotowe!