Warszawa, Polska |
Sprawdź region dostaw
|
+48 609 581 669
Toggle navigation
Strona główna
O nas
Catering
Tworzymy lepszą jakość
BYDŁO i POWIDŁO to pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia. Naszą specjalnością są burgery i steki z argentyńskiej i polskiej wołowiny.
Wołowina wykorzystywana w naszych burgerach pochodzi od zaprzyjaźnionej hodowli krów rasy Hereford w Stożne. Bydło jest wypasane na zielonych pastwiskach, krowy mają do dyspozycji ponad 200 ha łąk i są odżywiane w sposób ekologiczny. To wszystko ma ogromny wpływ na jakość naszego mięsa: jego kruchość, barwę, smak i zapach. W zależności od potrawy, dobieramy odpowiedni gatunek i klasę mięsa, a stopień wysmażenia wołowiny w burgerach oraz stekach dostosowujemy do życzenia naszych Klientów. Dodatkowo do każdego dania serwujemy jeden z naszych autorskich, własnoręcznie produkowanych sosów na bazie słodkich powideł. Tytułowe powidło występuje między innymi w firmowym burgerze POWIDLAK z grillowanym serem kozim, roszponką, orzechami włoskimi i powidłami śliwkowymi. W naszym menu dostępne są najwyższej jakości steki z argentyńskiej i polskiej wołowiny. Wśród nich oferujemy steki sezonowane na sucho przez naszych kucharzy. To proces, podczas którego mięso dojrzewa, aby nabrać jakości i szlachetności. Duże kawałki wołowiny wraz z kością trafiają do naszej chłodni na min. 60 dni i są przechowywane w temperaturze 1-2° C przy dużej wilgotności powietrza 74-84%. Dzięki temu wołowina nabiera specyficznego aromatu, mięso jest niezwykle delikatne i kruche.
Nasza restauracja to jednak nie tylko burgery i steki. W menu znajdziecie również sałatki z wołowiną, sandwiche oraz słynne pastrami, których odpowiednie przygotowanie kruchego mięsa zajmuje nam kilka dni! Dopełnieniem wszystkich dań są autorskie dodatki, m.in. domowe frytki (również w opcji z oliwą truflową, grana padano i pietruszką), ziemniaki z grilla lub zapiekane z sosem beszamelowym, cheddarem i szczypiorkiem lub domowy coleslaw z grubosiekanej kapusty. Nieodłącznym dodatkiem naszych dań są również wyselekcjonowane wina z całego świata, odpowiednio dobrane do każdej potrawy.
Uwielbiamy produkty lokalne i sezonowe! Dlatego tradycją naszej restauracji są autorskie burgery miesiąca - co miesiąc nowe, dostosowane do aktualnej pory roku i wykorzystujące najświeższe w danym momencie warzywa. Burgery miesiąca są wariacją na temat klasyki i przyciągają fanów nietuzinkowych połączeń smakowych. Kilka z nich stało się na tyle kultowych, że na prośbę Klientów powracają lub zostały dodane na stałe do karty, m.in: BEER&BACON z chutneyem z ciemnego piwa i bekonu oraz sosem pomidorowym i twarożkiem kozim z czosnkiem, RACLETTE podawany ze świeżo roztopionym, ciągnącym się serem Raclette czy PIZZA BURGER z wołowiną zapieczoną z mozzarellą, domowymi pizzerinkami z chorizo, sosem pomidorowym i rukolą.
BYDŁO i POWIDŁO take away
Obecnie BYDŁO i POWIDŁO to również zewnętrzna kuchnia stworzona specjalnie do przygotowywania zamówień z dostawą, na wynos oraz do obsługi cateringowej. Dzięki temu dostawa Waszych ulubionych burgerów do domu lub biura odbywa się jeszcze sprawniej!
Problem with cookies.
It looks like cookies on your browser are disabled or they do not operate properly.
Move the map to the place of delivery
Some of the items in our menu are available only for adults.
Are you an adult person?
Yes
No