DRY AGED BURGER

08.04.2020


Tradycja to tradycja i my się jej trzymamy! Mimo, że nie możecie nas odwiedzić w restauracji, postanowiliśmy że w tym miesiącu wyjątkowo burger miesiąca będzie dostępny w dostawie! Kwietniowy burger to znany Wam już DRY AGED, o którego powrót prosiliście w wiadomościach! Siekaną wołowinę, którą w nim znajdziecie sezonujemy sami!
DRY AGED BURGER
• siekana wołowina Hereford sezonowana na sucho min. 60 dni (150g)
• irlandzki ser Cheddar, dojrzewający 12 miesięcy
42,-
Burger miesiąca jest dostępny tylko w dostawie realizowanej przez kurierów BYDŁA i POWIDŁA. Zasięg dostawy to 10 km od restauracji:
FRANCUSKA 722391157
KOLEJOWA 609626019
Sezonowanie na sucho to proces, podczas którego mięso dojrzewa, aby nabrać jakości i szlachetności. Duże kawałki wołowiny wraz z kością trafiają do naszej chłodni na min. 60 dni i są przechowywane w temperaturze 1-2° C przy dużej wilgotności powietrza (74-84%). Dzięki temu wołowina nabiera specyficznego aromatu, mięso jest niezwykle delikatne i kruche!